Луганська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»
Главная | | Регистрация | Вход
Четверг
02.05.2024
18:49
Приветствую Вас Гость | RSS

15:18
День чествования воинов-афганцев

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

                                                                

Сьогодні, 15 лютого минає 32 роки з часу виведення радянських військ із Афганістану.

У Сєвєродонецьку воїнське братство, у тому числі ветерани Афганістану, представники громадських організацій, а також керівництво області та міста, духовенство та містяни за традицією прийшли до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на площі Соборній.

Вшанування учасників бойових дій на території інших держав розпочалось панахидою за загиблими воїнами. 

 

                                                                                               

Сергій Гайдай привітав присутніх з Стрітенням Господнім, а також зазначив, що війна в Афганістані є однією з найчорніших сторінок в історії нашої держави: «Майже чотири тисячі синів України не повернулися додому з полів тієї війни. Можна багато говорити про її політичні та історичні передумови. Втім коли був наказ – хлопці залишили свої родини і вирушили на війну. Головна теза України сьогодення звучить як «ніколи знову». Саме з цими словами ми вшановуємо героїв усіх воєнних конфліктів. Наразі на Луганщині новий виток ескалації, є поранені та загиблі, вчора підірвались троє наших захисників. Проте я сподіваюсь, що невдовзі війна закінчиться і ми буде займатись розбудовою нашого регіону».

                                                                 

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк подякував за мужність та героїзм і виконаний інтернаціональний обов’язок: «Ми згадуємо всіх, кого втратила Україна під час миротворчих місій. Разом з тим ми вітаємо вас, шановні ветерани, з  тим, що ви живете, що ви є. Ви своїм прикладом надихаєте наше молоде покоління і приймаєте безпосередню участь в його вихованні. Вихованні на засадах військової звитяги, честі і справедливості.  Дуже вам за це велике дякую!»

                                                                     

До своїх бойових побратимів звернувся голова міської ради воїнів-інтернаціоналістів Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Сізов.

                                                                              

Сєвєродонецьк не оминули трагічний біль і скорбота. Батьки трьох загиблих сєвєродончан також тут, вшановують тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя, хто виконав свій інтернаціональний обов’язок найдорожчою ціною.

Морозний сонячний ранок наповнила тиша. Хвилиною мовчання присутні схилили голови в скорботі перед світлою пам’яттю тих, кого забрав Афганистан.

15 лютого – день вшанування солдатів та офіцерів, які з честю виконували свій обов’язок. Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та керівник ВЦА міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк нагородили членів міської ради воїнів-інтернаціоналістів грамотами та подарунками за мужність і героїзм, проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку, високе почуття патріотизму та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 32-ї річниці виводу військ з Демократичної Республіки Афганістан.

                                                                               

Подяки за гідне виховання синів-героїв, які віддали своє життя, виконуючи військовий обов’язок, отримали й батьки загиблих: Джабраілова Катерина Петрівна, Голайко Віктор Григорович та Беленець Людмила Олексіївна. Вони подякували керівництву області та міста, раді воїнів-інтернаціоналістів за постійну підтримку, увагу та допомогу.

                                                                 

Представники Луганської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» разом с її  головою, Алевтиною Фіалковською, також взяли участь в цьому урочистому заході і разом з усіма присутніми поклали квіти до памятника воїнам-афганцям в знак пошани до загиблих.

                                    

                                                                 

Просмотров: 696 | Добавил: chernobylsever | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Поиск
Вход на сайт
Календарь
«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024