Луганська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»
Главная | | Регистрация | Вход
Суббота
18.05.2024
15:34
Приветствую Вас Гость | RSS

16:30
Открытое обращение

                                                                                                                 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

від Центральної Ради Всеукраїнської Громадської Організації Інвалідів «Союз Чорнобиль України» до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України.

Шановні керівники держави.

Змушені звернутися до вас з зв’язку з подальшим намаганнями влади знищити систему захисту учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Вчора чорнобильці Харківщини були насильно позбавленні владою можливості лікуватися в обласному спеціалізованому чорнобильському диспансері. Цей лікувальний заклад передали для лікування хворих на корона вірус. Ми розуміємо, що рятувати наших захворілих співвітчизників необхідно, але чому для цього треба забирати лікарню у чорнобильців, які мають важкі хронічні захворювання і за Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» потребують спеціалізованої медичної допомоги.

Наголошуємо, що таке ставлення влади до захисту чорнобильців стає системою. Минулого тижня, наприклад «Союз Чорнобиль України» змушенні були звернутися до Голови Держави з проханням врятувати Київський міській центр радіаційного захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цей лікувальний заклад методично й настійливо ведуть до закриття і знищення, під гучними гаслами проведення «прогресивної» медреформи.

Так само у грудні 2014 року, під гаслами необхідності фінансування АТО був прийнятий сумнозвісний закон №76, яким чорнобильців позбавили більшості соціальних гарантій, навіть у дітей Чорнобиля не посоромились тодішній Уряд, депутати і президент забрати шматок хліба від рота. Чорнобильці — патріоти своєї країни і розуміють, що допомагати нашим воїнам — це святе. Але чи усі разом?!

Аналізуємо витрати Держбюджету: фінансування захисту чорнобильців порівняно з 2013 роком скорочено удвічі, а от витрати на утримання органів влади збільшено аж у три рази!!!
Цей закон визнано неконституційним, адже він порушував з десяток статей Основного Закону України.

Але нинішня влада не лише не відновила порушені права чорнобильців, а, як бачимо, продовжує ту ж політику, позбавляючи героїв ліквідаторів і інших категорій постраждалих їхнього законного права на отримання спеціалізованої медичної допомоги.

Шановні керівники Держави.

Закликаємо вас схаменутися і вжити невідкладних заходів з метою зупинення геноциду українських чорнобильців!

     За дорученням
Центральної Ради
Президент ВГОІ «СЧУ»     М.М. Хрущенко

Просмотров: 333 | Добавил: chernobylsever | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Поиск
Вход на сайт
Календарь
«  Июнь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024